Jälleen on esittelyssä huivi, joka valmistui minun vauhdillani mielestäni aika nopeasti. Tämähän on se huivi, jota Mikkelissä hotellissa silloin elokuun lopulla aloittelin. Onhan se ollut jo muutaman päivän valmiina, mutta kun tuo kuvaaminen on aina niin hankalaa. Milloin on liian aurinkoista, milloin liian sateista. Nyt kuvatessani oli taas niin tuulista, ettei meinannut huivi pysyä kuusen oksilla.Aloitin tätä Swallowtailin ohjeella tarkoituksena tehdä myös ne nypylät, kun sain Angorinalta ohjetta miten ne nypyt saa helpoimmin tehtyä. Kun ei ole tuo lontoon kieli hallinnassa, mutta onneksi ymmärrän sentään niitä kaavioita. Siinä vaiheessa kun olisi pitänyt aloittaa se nypyläosio, niin tulin siihen tulokseen, että on liian kirjava lanka siihen malliin. Eivät ne nypylät olisi siitä mihinkään näkyneet, joten jätin pois ja sävelsin reunuksen omasta päästä. Tuollainen reunus on varmaan jossain muussakin huivissa, vaikka en sitä mistään ottanut suoraan. Niitähän näkyy samanlaisia reunuksia eri huivimalleissa.

Lankana on GJESTAL SPINNERIN Top Mohair, koostumus 65% mohairia ja 35% acryliä. Hitusen vajaa 100g meni lankaa. Kooltaan tämä onkin aika pieni verrattuna edellisiin, 75x155cm. Olisihan mulla ollut lankaa puolet enemmän käytössä, vaikka olisin isommankin tehnyt, mutta sitten olisi jäänyt taas joku epämääräinen nöttönen. Saan niistä kahdesta kerästä jonkun toisen mallin vielä, saman kokoisen. Puikkosuositus oli 5½, mutta tein 6:n suorilla bambupuikoilla. Mahtui juuri ja juuri loppuun asti, ei tarvinnut vaihtaa pyöröihin. Mukava oli neuloa, kun tuo lanka kulkee helposti puikoilla.

Pingotukseen en jaksanut laittaa noita neuloja niin tiheään, kun eivät ne sakarat käytössä kuitenkaan pysy sen kauempaa. Kunhan nyt kuvanoton ajan pysyvät.