Jotakin valmistuu vaikka siltä ei tunnukkaan. Nyt kun rukki sai huilata pari viikkoa ja nyöri oli venytyksessä, niin johan alkoi pelittää. Kun en jaksanut sitä liian lyhyttä uutta nyöriä purkaa ja ommella uudelleen, niin kiristin ruuvia ihan niin tiukkaan kuin jaksoin kiertää.

Eilen sain yksinkertaiset rullat valmiiksi ja pääsin kertaamaan ne kaksinkertaisiksi. Toiseen vyyhtiin tuli loppuun muutama metri ketjukerrattua eli kolminkertaista. Ei sitä millään pysty saamaan rullia semmoisiksi että olisi molemmissa sama metrimäärä.

Niissä kuukaudentakaisissa vyyhdeissä oli lankaa 97g ja 86g. Eilisissä 85g ja 47g. Eipähän tuo kierre onnistunut tulemaan samanlaista kun oli kuukausi väliä. Metrimäärää en ole saanut lasketuksi. Kai sitä jonkinverran on kun tahtoo tulla aina se yksinkertainen aina niin ohueksi että just kestää katkeematta.

Te enemmän kehränneet, osaatteko sanoa miksi tuo lanka on kuin kreppiraudoilla käsitelty? Ei sitä varmaan tule noihin ostettuihin merino ja muihin kuituihin. Minä olen vaan kehrännyt tätä suomenlammasta ja ihan vähän merinoa.Väriä nuo vyyhdit vaatisivat kun ovat vähän epätasaisia, siis keltaisempaa ja valkoisempaa villaa. (Äitini olisi sanonut, että pierun repimiä ja kusen kuluttamia.) Voihan se niin ollakin kun nämä on semmoisista villoista kehrätty jotka olis muuten menneet kaatopaikalle.