Oliskohan nyt aika jo vihdoin ja viimein esitellä huivi joka on ollut valmiina jo muutaman viikon. Olen sitä kuvannut kahtenakin viikonloppuna tuolla ulkona, mutta tuntuu etten saa mieleisiäni kuvia aikaiseksi. Vaikka molemmilla kerroilla oli jo ilta niin silti tuntuu että kuvat ovat liian haaleita. Oikea langan väri kun on semmonen tumma viininpunainen. Aika oikea väri on aloituskuvassa 3.7, joka on otettu sisällä.



Mallia otin Ravelrystä löytyneestä pyöreästä huivista Heliotaxis. Aloitin vaan puolella silmukkamäärällä ja annoin mennä. Silmukoiden lisäykset eivät tahtoneet mennä reunoissa oikein tasatahtia mutta loppuakohden huomasin että samoilla lukemilla olin.



Mallissa oli mielestäni parilla rivillä virhe, enkä meinannut saada millään selville että missä mättää. Ekan virheen kun selvitin, niin toinen menikin sitten jo helpommin.



Loppuriveillä oli sitten niitä nyppyjä joiden kanssa taas taistelin vaikka olen kyllä jo aiemmin harjoitellut. Eipähän vaan millään meinannut taipua 7 silmukkaa nurjalla yhdeksi. Tässä kun piti se nurja puoli säveltää itse kun tein vaan puolikkaan. Otinpahan minäkin siihen avuksi virkkuukoukun, niinkuin joku toinenkin jossain mainitsi. Minäkin ihan ite kekkasin se koukun kun ei ollut aikaa netistä hakea vaihtoehtoja siihen hätään.



Minä kun olen tunnetusti laiska, niin en jaksanut pingoitella huivia mitenkään muuten kuin tuonne tiiliseinään. Kun ne sakarat ei kuitenkaan käytössä kestä semmoisena niinkuin tuossa alkuperäisessä mallikuvassa. Tämä on vasta 3:s huivi siihen HHV:n, onneksi säännöt ovat niin armeliaat.



Kokoa huiville tuli noin 65x160, että oikein sopiva kaulassa pidettävä. Lankaa meni vain 65g, joten jäi vielä niitä pieniä nupuloita tähteeksi. Aika monta jatkopaikkaa tuli mutta eipä niitä huomaa kun tein siistin liitoksen.