Tein itselleni 50-vuotislahjaksi tämän ryijyn. Sain melkein sellaisen lahjan kuin itse halusin.Tämä on Sirkka Könösen: Salkoruusu. Olen ihastunut hänen suunnittelemiinsa ryijyihin, kun niissä on niin paljon värejä ja iloisia vielä. En olisi jaksanut tehdä mitään sellaista, missä olisi ollut vain 2-3 väriä, paljon niitä pitää olla, ettei käy yksitoikkoiseksi.


Tuossa kuvassa joku luo varjon puolivälistä ylöspäin,  mutta suurinpiirtein väri on oikea.

Kudoin tätä kansalaisopistossa, aloitin syksyllä 2005 ja sain valmiiksi helmikuussa 2006. Minä kun olen punaisen ystävä, niin tässäkin on liikaa sinistä, mutta muuten käyvät värit hyvin yhteen. Tilasin valmiin paketin, siis siltä osin, että langat olivat vyyhdeillä ja piti itse pätkiä ne sopiviksi. Kotona pätkin niitä ja laitoin paperisuikaleen nipun ympäri, johon kirjoitin tiedot, mille riville kuuluu kukin nippu.

Kyllä niin tykkäsin tätä tehdä, että tekisin toisenkin, jos ei olisi niin tyyristä. Kyllähän sen halvemmalla saisi, jos suunnittelisi itse mallin ja ostaisi langat siihen. Mutta kun ei ole mulla suunnittelijan vikaa yhtään, niin teen sellaisten malleista, jotka osaa. Tämä Sirkka Könönen on yksi sellainen, joka osaa mielestäni värien käytön, oli sitten kyse ryijyistä tai kirjoneulepuseroista.

Jäi tuosta ryijysta silloin puihin ylimääräistä lointa ( kun itse sen loin) ja lankoja oli niinpaljon yli, että tein vielä 2 ryijytyynyä tuon ryijyn jälkeen. Niihin suunnittelin itse mallia käyttäen osviittana kirjoneulekuviota, mutta en ollut oikein niihin tyytyväinen. Kyllä nekin kauniita ovat, mutta ei niissä oikein se kuvio näy, mitä niissä piti olla. Eli se siitä mun suunnittelutaidostani.