Tässä viikon saldo sytomyssyilyyn. Ohjeina olen käyttänyt MODA 4/2007, pitsiliinojen malleja soveltaen tietysti niin, että tulee pään mallinen. Kahdesta erilaatuisesta langasta neuloin 3 myssyä. Viikon alussa sain valmiiksi tämän merinovillaisen, GJESTAL KNOPP-langasta neulotun. Lankaa jäi jäljelle 50g:n kerästä muutama metri.

Tämä merinovillainen on neulottu ohjeella nro 39 alku ja loppu samalla tutulla mallilla, jota olen noissa edellisissäkin käyttänyt. Reunan neuloin vaihteeksi 1o, 1n resorina.


Nämä kaksi jälkimmäistä myssyä on neulottu niistä Susulta saaduista sponsorilangoista, ovat siis 100% puuvillaa. Molemmista keristä jäi tähteeksi muutama metri, vaikka yritin saada kaiken kulumaan tasan.

Neuloin tuon violetin ensin ja käytin 2½ puikkoja. Myssystä tuli aika pienipäisen myssy, ehkä kokoa S. Tykästyin tähän malliin niin, että neuloin tuon pinkinpunaisen samalla mallilla. Aloitin 2½:n puikoilla, mutta vaihdoin tuossa päälaella 3:n puikkoihin. Tulikin vähän tilavampi, kokoa M.


Näissä puuvillamyssyissä käytin saman lehden ohjetta nro 41, päälaki lehden ohjeella suoraan ja kavennusten alkaessa tein itse ohjetta. Se hyvä puoli näissä ohjeissa on, että on kaaviot. Helpottaa kummasti kun ei tarvitse itse miettiä, että mitähän siinä kirjoituksessa seisoo.

Kehuskelin Leenalle hänen kommenttilootassaan, että on nättiä myssyä tulossa, niin hän jo kyseli ohjetta. Sitä silmälläpitäen pitikin sitten tehdä toinenkin myssy samalla mallilla, että sain kirjoitettua ylös sitä loppuosaa. Sen tallentamisen ja julkaisun saa tehdä taas vanhempi opiskelijapoikani, kun tulee kotiin hiihtolomalle tänään.