Meillä purettiin joulukuusi vasta tänään, kun se oli niin ihana. Haluttiin katsoa kauanko neulaset pysyvät, kun jatkuvasti on muistettu lisätä vettä, ettei ole päässyt yhtään kuivumaan. Kyllä se jo viimeisiään veteli mutta uusi kasvusto oli aika hyvä. Vanhempi tyttömme siinä kuusta purkaessaan pisti suuhunsa sitä uutta osaa ja käski muittenkin maistaa. Tosiaan, ei ole ennen tullut mieleenkään laittaa kuusenkerkkiä suuhunsa. Nämähän maistuivat hyvälle kaikkien mielestä, ketkä maistoivat.

Sanoinkin tytölle, että kerääppä kaikki latvat talteen ja tehdään salaatti. Mies meinasi että ei kai ne myrkyllisiä voi olla. Minä sanoin lukeneeni jonkun blogista, että hevosille syöttivät kuusen joulun jälkeen. Joten tehtiin salaatti, ananaspaloja ja kuusenkerkkiä.

Eikös olekin keväisen näköinen? Eihän sitä nyt yhdestä joulukuusesta paljon salaattiainesta tullut, vain yksi annos. Vähän makuun pääsi kun tasattiin neljälle. Osa noista kerkistä oli annettu vanhalle pupulle, kun jotain vihreää sekin mielellään syö. Vaan eipä tainnut tästä vihreästä olla niin innoissaan.

Mausta senverran, että maistui enemmän ruoholle kuin pihkalle.

Edit. 25.1 illalla. Laitoin tuon latvan kuvan siitä kuusesta, mikä eilen vasta vietiin ulos. Noin komeasti lykkäs uutta. Pehmeitä nämä sisällä kasvaneetkin latvat olivat. MammaMyy mainitsi kommentissa maistaneensa kesäisiä kerkkiä, ei joulukuusen. Kyllä ne varmaan yhtä pehmeitä ovat molemmat.