Sain minäkin jo jotain äkkiä valmiiksi eli eilenillalla aloittamani tiskirätin. En sen paremmin lankaakaan hakenut, otin vaan jonkun nyssykän vaatehuoneesta ja siinähän olikin sopivaa lankaa. Tuollaisia yksiä keriä on useampikin, joten nyt alkoi tässäkin huushollissa uusi aika, eli tiskirättien neulominen. Saa äkkiä valmiiksi ja voi koittaa kaikkia kivoja mallikuvioita, joita voi sitten soveltaa esimerkiksi huiviin tai puseroon.

Tämä lankakin on senverran vanhaa, etten muista mistä se on mulle tullut. Jotenkin kivan tuntuista neuloa, vaikka helposti jäi yksi säie pois puikolta, kun oli niin monisäikeinen lanka. Tuo ympärivirkattu lanka on samaa kuin valkoinenkin, tai oikeestaan se oli jo valmiiksi semmoista likaisen valkoista. Noita nypylöitä ei olisi tarvinnut reunoihin laittaakaan, mutta siinäpä ovat.  Kävisi vaikka villatakin malliksi. Jotenkin muistuttaa pölyrättiä, jonka esittelin helmikuussa.

Tämän neulominen olikin niin mukavaa, että täytyy tehdä useampi peräkkäin. Eikä tietysti samalla mallilla, vaan taas uudella. Hain tuolta kirjahyllystä kaikki opukseni, missä vaan jotain neulemalleja esitellään. Siinäpä se taas onkin onkelma, kun niitä malleja on niin paljon, ettei tiedä millä neuloo.