Näin hikisellä ilmalla täytyy vaan kirjoitella vanhoista käsitöistä. Tämä puuvillajakku on ainakin lähemmäs 10 vuotta vanha, mutta eipä tätä juuri montaakaan kertaa ole käytetty. Viimelauantaina oli päällä ja ajattelin että voihan sen samantien kuvata kun on muutenkin vähän parempaa päällä.Yhtään en muista mistä malli on otettu. Siinä on kaikkia niitä kuvioita, pitsiä, palmikkoa, joita tykkään vääntää. Ettei vaan ole liian yksitoikkoista neulottavaa.Lankana on varmaan joku merseroitu kun tuntuu vähän kovalta, eikä nyppyynny helposti. Kiinnitystä siinä ei ole, joten kesäkäyttöön sopiva. Tuo leveä selkäkuva ei oikein ole edukseen kun vielä helmakin loikottaa pahasti.


 

Olen tätä kukkaa näytellyt jo varmaan edellisilläkin vuosilla, mutta minusta se on niin kaunis ja leviää vuosi vuodelta laajemmalle. Onhan siinä tunnearvoa kun se on tuotu tuolta rajan takaa Uudeltakirkolta joskus 90-luvun lopulla. Käytiin kotiseutumatkalla äitini kanssa ja sieltä kotometsän reunalta pistettiin pussiin muutama juuri. Onhan tätä samaa kukkaa täälläkin. Joku juuri esitteli blogissaan Kevättähtimöä.

Tuli sitten minunkin heitettyä eilen talviturkki kun vesi oli tarpeeksi lämmintä. Siellä järvellä jossa käydään uimassa kesäisin, mittari näytti +24 veden lämpötilaksi. Kyllä se siltä tuntuikin, ei yhtään tuntunut pahalta pulahtaa.