Niin on olevinaan kiire kuin kirpuntapossa kun ei ehdi blogiakaan päivittää. Reissusta tulin jo perjantaina illansuussa. Eilen se iski nimittäin kauhea kehruuvimma taas. Sain tuolla reissunpäällä vissiin tartunnan, eikä auttanut muu kuin karstailla mustia lepereitä, että saisin keväällä kesken jääneen rullan täyteen mustaa. Meinasin harjoitella sitä ketjukertausta kun sain oppia oikein livenä.

Viimemaanantaina ajelin aamutuimaan tuolta Mikkelistä Catariinan luokse ja keskiviikkona suuntasimme auton nokan vielä kauemmaksi eli käväisimme Pirlen vieraana. Siellä saimme oikein pikavauhtia oppia karstauksesta, kehruusta ja paljon muustakin. Kyllä oli mukava tapaaminen, eikä olisi tapahtunut varmaan ilman tätä bloggausta. Kiitokset lienevät paikallaan, tapaaminen oli näet sovittu näiden kahden blogiystävän toimesta. Minä vaan pääsin valmiiseen pöytään. Tuliaisiksi saimme vielä hirmuisen määrän pellavalankoja, jotka olivat vanhentuneet arvokkaasti ainakin 100 vuotta. Kyllä kelpaa taas pellavapyyheliinaa kutoa kansalaisopistossa, kunhan syksy saapuu.



Sain minä sentään nämä sukat valmiiksi vaikka matalalentoa olikin tuo reissuni. Langanhan ostin alkukesästä Pärnusta ja malli on Spring forward socks. Viimekesänä tein samalla mallilla kahdet sukat ja tykkäsin niin, että otin saman mallin. Tämä on helppo oppia ulkoa joten sitä voi tämmöinen harvapääkin neuloa kyttäämättä koko ajan ohjetta. Kerässä oli lankaa alkujaan 100g ja osasin hyvin jakaa kahtia kun nämä sukat painoivat 50g. Saan siitä toiset samanmoiset, ehkä jollain toisella mallilla kuitenkin. Minusta tämä lanka oli jo ostohetkellä niin aurinkoista, että päätin nyt ristiä sukat aurinkosukiksi.



Langan koostumus ihanan pehmeää villaa 75% ja polyamidia 25% antamassa lujuutta. Neuloin 2½ bambupuikoilla ja päättelin kärjen omalla tavallani kun puikoilla oli jäljellä 12 silmukkaa yhteensä. Nämä ovat oikein sopivat kesäsukat, kun tykkään pitää mieluummin villaisia kuin puuvillaisia sukkia.