Taas on se aika vuodesta, että saa miettiä päänsä puhki, mitä sitä valmistaisi joulumyyjäisiin. Siis sellaista että sitä ei olisi jokaisella pöydällä myynnissä. Viikon päästä on hyvänmielen joulutori ja olen sinne niitä himmeleitä valmistanut 2 kpl. Kumpikaan ei ole vielä täysin valmis, joten jätän kuvaamisen siihen, kunnes saan ne valmiiksi. Toinen mitä on huomenna aikomus valmistaa, tällaisia koristeltuja tikkuaskeja.



Näitä ei ole tarkoitus myydä, vasemman puoleinen on alkuperäinen malli, jonka sain joku vuosi takaperin ja oikean puoleinen viimejouluksi valmistettu. 20 askia pitäisi huomenna päällystää ja piirtää puunappiin silmät ja suu. Arpajaisiin pikapalkinnoiksi ovat menossa kun joka arpa voittaa. Saa yhden arvan hinnalla edes sitten jotain. Leirikoululaisia on 52 ja jokaisen täytyy viedä ainakin 2 palkinnoksi kelpaavaa. Meiltä kun on pientä tavaraa, niin on sitten vähän enemmän eli tuo 20 askia.



Viimeviikolla kun oli pikkukissa tuossa pussissa, niin tahtoi iso kisukin näyttää, että sopii hänkin sinne. Tahtoi mennä vähän kilpailuksi, että kumman pussi se on. Piti niitä villoja hakea lämpiämään, mutta niin on viikko vierähtänyt, että kehräämistarpeita riittää aina vaan.



Pikkukisu on maastoutunut tuonne kukkien keskelle ja kääntyilee siellä ympäri niinkuin yrittäen sanoa että vielä mahtuu. Olen vähän kauhulla katsonut, että milloin kukkapurkit tippuvat. Tuo ei ole kukkapöytä vaan tuommoinen jakkara. Tahtoo olla noita kukkia vähän liiankin kanssa, kun osa on kesän ulkona, niin syksyllä ei meinaa saada kaikkia mahtumaan mihinkään. Niitä jotenkin siunaantuu lisää tai muuten kasvavat ulkoilmassa paremmin. Tuo oikeanpuolimmainen on rönsylilja vaikka kuvasta sitä luulisi ihan muuksi. Onhan siinä normaalia leveämmät lehdet, mahtoi olla vahvaa multaa kun keväällä ulkona niitä vaihtelin. Noita onnenapiloita siunaantuu joka kesä aina muutama lisää, kun jakelen niitä juurakoita eri purkkeihin. Se on kukkanen, jota en saa kuolemaan. Yksi osa jäi tuonne pakkaseen ja hankeen. Sekin kestää pienen pakkasen, kun ei vielä viikolla ollut kuollut, vaikka useamman kerran on ollut pakkasaamuja. Jäi keväällä niitä juurakoita ylimääräisiä ja kovin pieniä. Tökkäsin ne maahan tai oikeastaan se on suuri kaivonrengas jossa on multaa. Teen nyt testin, että kestävätkö kevääseen maassa jos ei hirmu kovia pakkasia tule.