Tämä jo kelpaa minullekin kun pitsiä ja punainen. Eikä hiosta helteelläkään kun on suuria reikiä. Tosin ei tästä taida olla tähän kampanjaan apua, on niin erilainen kuin toisilla myssyntekijöillä. Hidaskin tämä on toteuttaa noihin virkattuihin verraten.



Neuloin tämän samalla mallilla kuin edellisen pitsiliinan, en jatkanut kuviota loppuun vaan suunnittelin sen lopun itse. Langan otin sieltä kirpputorilta ostetusta pussista, jossa on useampaakin väriä ja eri paksuisia puuvillalankoja. Tätä punaista ei ollut kuin yksi kartion loppu ja se melkein loppuikin tähän myssyyn. Väri on kaunis joulunpunainen vaikka kuvissa näyttää vaaleammalta. Myssyn painoksi tuli 46g.



Lanka on paksumpaa kuin liinan lanka. Aloitin neulomaan 2,5 suorilla sukkapuikoilla. Kun ei enää puikot riittäneet, eikä ollut samannumeroisia pyöröjä, vaihdoin 3:n 80 cm:siin pyöröihin, johan mahtuivat kaikki silmukat. Niitä oli tässä vaiheessa 144, jolla määrällä neuloin tuon pitsiosuuden. Kun tuntui että lanka alkaa loppumaan, niin kaventelin silmukoita pois ja vaihdoin taas niihin 2,5:n sukkapuikkoihin, joilla neuloin tuon rullaantuvan reunan. Sekin muotoutui siinä kuin itsestään.